banner-img

Het belang van SEO Teksten

90% van alle mensen die een product, dienst, bedrijf of persoon zoeken
start zijn zoektocht via Google. Het is dus van groot belang goede posities te hebben in Google, zodat potentiële klanten je weten te vinden. Volgens onderzoek van Backlinko naar Click Through Rate, krijgt het eerste
zoekresultaat zelfs 31,7% van alle clicks!

cross-line

Wat zijn SEO Teksten?

SEO Teksten zijn teksten die goed leesbaar zijn voor mensen en geoptimaliseerd zijn voor de crawlers van Google. De websitetechniek moet goed zijn en daarnaast moet je goede content hebben en autoriteit hebben opgebouwd.

Je behaalt topposities in Google door een aantal dingen goed te doen. Laten we eens wat dieper ingaan op wat er bij komt kijken.

Bij content kun je denken aan teksten, blogartikelen en video’s. Vraag jezelf altijd af wat jouw doelgroep interssant vindt en probeer met analyse tools te ontdekken wat je doelgroep nu al aan content consumeert. Vragen zoals hieronder komen daarbij aan de orde:

“Welke webshops of websites bekijken ze?”, “Welke blogartikelen lezen ze?”, “Welke Facebookpagina’s en Instagram accounts volgen ze?”, “Hoeveel tijd besteden ze per dag op internet en rond welke tijdstippen zijn ze online actief?”

Dit zijn een aantal belangrijke vragen om jezelf te stellen bij de start van je content marketing.

Teksten voor pagina’s en voor blogartikelen

Waar wij in beeld komen is op het moment dat een klant een nieuwe website wil bouwen. Vaak is er geen mogelijkheid om iemand ‘vrij te maken’ voor het maken van content, of is de expertise niet in huis.

Wij voorzien vervolgens in de vraag van klanten. Wij houden ons bezig met het opstellen van teksten voor met name pagina’s, denk bijvoorbeeld aan productpagina’s of dienstenpagina’s.

Daarnaast stellen wij ook blogartikelen op. In nauwe samenwerking met de klant komen wij tot de juiste onderwerpen om te behandelen op de website om zo de doelgroep aan te spreken en vanaf daar verder in contact te komen.

 

Verbinding tussen content
en SEO uitbesteden

Maar het produceren van de juiste teksten is niet voldoende om je concurrenten te verslaan in Google. De tijden dat je een blogartikel kon opstellen en binnen 30 dagen vele duizenden bezoekers kon krijgen zijn al lang voorbij.

Waar het hebben van een technisch en grafisch goede website een belangrijke stap is en content een belangrijke vervolgstap, is het actief werken aan SEO, dus zoekmachine optimalisatie een must om die zo gewilde topposities in Google te bemachtigen.

Meer lezen over SEO en wat het kan betekenen voor uw bedrijf? Klik dan op deze link: SEO uitbesteden

De teksten die wij opstellen zijn:

  • interessant voor mensen;
  • interessant voor Google (geoptimaliseerd voor het krijgen van veel bezoekers);
  • op basis van een uitgebreid zoekwoordonderzoek;
  • op een natuurlijke manier voorzien van zoekwoorden;
  • gericht op een concreet doel, een te kiezen “call to action”.

Compleet zoekwoordonderzoek

Technische SEO

Logische indeling webpagina's

Continu nieuwe websitebezoekers

Content

Het opstellen van teksten uitbesteden?

Wil je meer weten over SEO Teksten en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen?
Neem dan contact op met Jan Ruben de Wilde