banner-img

Trek Lokale bezoekers aan vanuit Google!

Lokale SEO zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Steeds vaker begrijpt Google dat mensen een zoekactie doen naar producten of diensten die in de directe buurt van de gebruiker zijn. 46% van alle zoekacties heeft een “Local intent”. In de top 3 van Maps kun jij met je bedrijf zichtbaar zijn.

cross-line

Wat is Lokale SEO?

Lokale SEO is de techniek van het optimaliseren van een website zodat het bezoekers, leads en brand awareness krijgt van lokale en regionale zoekacties. De hoofdmoot van lokale SEO wordt gevormd door het verbeteren van de diverse Google My Business (GMB) profielen en het optimaliseren van de website rondom lokale zoektermen en bedrijfsvermeldingen (citations). 

Er is veel wat je online/op je website kunt doen om op locatie of in de regio klanten naar een fysieke winkel of onderneming te krijgen!

De huidige consumentenmarkt

Steeds meer mensen in Nederland shoppen online en het bedrag dat besteed wordt stijgt ieder jaar met 10% en dat al meer dan 8 jaar op rij.

Alhoewel pakketdiensten hun best doen om binnen 24 uur te leveren, blijft er voor sommige producten behoefte om dezelfde dag of binnen 1 of 2 uur te kunnen kopen en in bezit te hebben. In het koopproces willen consumenten meer en meer specifieke informatie zien. Denk daarbij aan zaken als:

  • Is het specifieke product aanwezig bij een lokale winkel?
  • Welk exact aantal per product is er op voorraad?
  • Wat zijn de openingstijden?
  • Kan ik mijn retourpakket bij deze winkel inleveren?

Voordelen van gratis en adverteren in Maps

Het is goed mogelijk om jouw profiel te optimaliseren zodat je goed staat in de top 3 lokale zoekresultaten. 

Wist je dat het ook mogelijk is met Ads om te adverteren in deze top 3? Doormiddel van het koppelen van je Google Ads account en de lokale extensie, kun je heel precies advertenties laten zien in een bepaalde regio. 

Door gratis resultaten te combineren met betaalde advertenties is de kans op meer clicks en klanten een stuk groter.

De top 3

  • Een complete Google Mijn Bedrijf profielen
  • Optimaliseren voor gewone SEO: Search en Maps (landelijk)
  • Optimaliseren voor Lokale SEO

Wil je ook meer Lokale bezoekers?

Boek dan een Gratis adviesgesprek in met Jan Ruben.